RaspberryPi3 and MRL Problems

When I open up MRL on my rasbpi3 I'm unable to insert code into the python service,it's blank same goes for some other services.I've installed them all and updated everything. I'm running Linux on my laptop and everything works just fine on it, I just can't seem to get the same results on the Pi. Any ideas? I sent a no worky from the python window, don't know where else to go. 

calamity's picture

Hi From your noworky, the

Hi

From your noworky, the python service seem to be active and working. 

are you using the webGui or the swing GUI?

bfaux75's picture

Reply

it's the webGui that is blank.I'm new to all this so I'm trying to learn.Using the webGUI was the only way I could get anything to work, when using the swingGUI everything doubles onto the webGUI but not vice versa. 

Mats's picture

Raspi and the WebGui

I use MRL on the PI. But most of the time I use the swing GUI. So I start MRL with this command line that I have in a script:

cd ~/MRL

java -jar myrobotlab.jar -service gui "GUIService" log "Log" python "Python"

 

I have also noticed that different browsers behave different, so what works in one may not work in the other. I prefer to use Chrome since it's used for text to speech.

If you want to start the WebGui service without starting the browser you can use this little python script:

# Start the webgui service without starting the browser
webgui = Runtime.create("WebGui","WebGui")
webgui.autoStartBrowser(False)
webgui.startService()

Then you use this URL to connect to the webgui

http://localhost:8888/#/main

Change localhost to the ip address of the PI

 

bfaux75's picture

Thanks Ill try that

Thanks Ill try that

bfaux75's picture

Thanks Ill try that

Thanks Ill try that